...

Diş Hekimliği Fakültesi

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Uyum Haftası Heyecanı
21/09/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı uyum haftasının ilk günü, oryantasyon programıyla başladı. 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Fakültemizi kazanan öğrencilerin ilk dersini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin verdi. Öğrencilerin ilk gün heyecanını paylaştığını dile getiren Rektör Aktekin, üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel olanakları hakkında detaylı bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Dersin ardından bir konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren konuşmasında;

“Sevgili öğrencilerimiz,

Sizler bizim öncelikli varlık nedenimiz, çalışma enerjimiz, yüreğimizi ısıtan sıcaklık, yüzümüzü güldüren neşemizsiniz… Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz gençlerimizi, üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür düşünen, fikirlerini açıkça söyleyebilen ve hoşgörü ortamında tartışabilen bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Sizlerin, çok çalışarak hedeflerinize ulaşmayı başaracağınıza ve kendiniz aydınlanırken etrafınızı da aydınlatacağınıza dair inancım tamdır. Sizler bunun için işinizi layıkıyla yerine getirmek, entelektüel bilginizi artırmak ve topluma öncülük etmek, Atatürk’ün işaret ettiği modern Türkiye yolunda, üniversitemizin gelenekleri ve derin birikimleri doğrultusunda, çağdaş bir eğitimle yetişmenin önemini bilen, insan sevgisi ve çevre dostluğu ile dolu bireyler olmak zorundasınız.” Diyerek öğrencilere mutlu, başarılı, sağlıklı, her günü sevgi, sevinç ve umut dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diledi.

Dekanın konuşmasının ardından fakültenin akademik personeli, öğrencilere kendilerini tanıtarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında işleyecekleri dersler hakkında bilgi verdiler.