...

Diş Hekimliği Fakültesi

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

Protetik Diş Hekimliği; doğal dişlerdeki madde kayıplarının, eksik dişlerin teşhis ve tedavi planlamasının yapıldığı ve çevresindeki oral ve maksillofasiyal dokuların yapay materyaller ile restore edildiği, okluzyonun düzenlendiği, oral fonksiyonların, estetiğin ve hasta sağlığının düzeltilmesi ve idamesi ile ilgilenen etkili bir tedavi bilimidir.

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı idari görevleri ile birlikte hasta tedavi hizmeti yürütmekte, bilimsel araştırmalar yapmakta, yüksek lisans eğitiminin dışında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak lisans, uzmanlık ve doktora eğitimi verebilmektedir.

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında Diş Hekimliği eğitimi, 5 yıl süreyle gerek teorik gerekse pratik olmak üzere uygulanmaktadır. Bu amaçla ilk üç yıl preklinik eğitimi (klinik öncesi) alan öğrenciler daha sonraki iki yılda klinik uygulamalara geçmektedir. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, deneyimli öğretim üyesi kadrosu ve eğitimli yardımcı personelleri ile kron köprü protezleri, hareketli bölümlü protez ve tam protezler, implantoloji, çene-yüz protezleri gibi birçok disiplini bir arada bulunduran bir misyon üstlenmiştir. Anabilim dalımızda öğrenciler için klinik, preklinik ve fantom laboratuvarları bulunmaktadır.

Doç. Dr. Mehmet TURGUT

Dahili Tlf No: 22012