...

Diş Hekimliği Fakültesi

22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü Fakültemizde Kutlandı
25/11/2022

Dişçi Mekteb-i Aliyesi, Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde açılmasına atfen 1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü "Diş Hekimliği Günü" bu yıl 21-27 Kasım günlerini içine alan "Ağız Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu bağlamda Dekanımız Prof. Dr. Bayram Deviren öncülüğünde Anabilim Dallarındaki Öğretim Üyeleri, idari personelimiz ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Fakültemiz öğretim üyelerini makamında ağırlayarak diş hekimliği gününü kutladı. Fakültemizde yeni göreve başlayan öğretim üyeleriyle, eğitim-öğretim konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Zeynep Korkmaz konferans salonunda Dekanımız Prof. Dr. Bayram Deviren günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Fakültemiz Ortodonti Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Kevser Kurt Demirsoy 'Ağız ve Diş Sağlığının Önemi' başlıklı bir sunum yaptı.

Tüm Değerli Meslektaşlarımızın "Diş Hekimliği Günü'nü kutluyor meslek hayatları boyunca kendilerine başarılar diliyoruz.